2013. október 14., hétfő

Kóstoltad már az őszi Balatont?

Október első heteiben a Természet felmászik a padlásra, leporolja festőállványát, lázító színeket kever a palettára, aztán vidáman pamacsol a tájon. Különösen igaz ez a Balaton vidékére. A hegyoldalakban, a tőkéken túl nyitott kapuk várják a tisztes látogatókat. A csáberő leküzdhetetlen: a pincészetek bája, a nap utolsó forró tánca, a bor illata asztalhoz szegez. Körülnéztünk az őszi Balatonnál - Badacsony és Csopak fogadott.

Szászi Pince - a szőlő fajtája: rózsakő

Alant a dűlő, ez dukál a borhoz

Kilátás a badacsonyi Rózsakő Étteremből

Badacsonyból Csopakra, tihanyi megállással

Jásdi Pince - kínálat

Őszi körítés

Terasz panorámával, éltető nedűk, puha napfény - a betérők nem panaszkodhattak

Egy hibátlan cuvée

És egy hibátlan táj

Palackok I. - mennyezet, Bon Vino, Badacsony

Palackok II. - pince, Söptei Pincészet, Csopak

Még mindig a Söptei. Ezt a kombót megkönnyeztük: túrógombóc tejszínes áfonyalekvárral...

... és töppedt szürkebaráttal.


Ahogy anno a KFT énekelte: "Újra vár a balatoni ősz..."