2013. július 31., szerda

Golfpályák ura

Találós kérdés: melyik balatoni településünkön található két golfpálya is?

Korán érkeztünk, kíméletet reméltünk a Naptól. Nem kaptunk. Már a reggeli órákban harmincöt fokos hőség cirkált az utakon. A települést kerékpáron szerettük volna felderíteni. A turisztikai hivatal a készletéből két remek darabot biztosított a túrához. A légkondi sajnos kizárólag a lejtőkön működött, emelkedőkön patakokban folyt a verejték. (Ma sem értjük: ugyanaz az útszakasz, hogyan lehet tízszer hosszabb felfelé, mint lefelé?)

A település fő látnivalói, szolgáltatásai nagy százalékban a kerékpárút közelében húzódtak. Kelet felől rögvest a Golfclub Imperial Balaton zöld mezői köszöntötték az utazókat. Bámulatos lankák ereszkedtek a tó víze felé - ide később még visszatérünk, kiütni néhány horpadt labdát az űrbe.

Golfclub Imperial Balaton

A Szépkilátó következett szájtáti panorámával, és a Soós-öböl, ahol megpihen a vándor, majd érkezett a strand. Innen indultunk tovább, s az úton hirtelen újabb golfpálya toppant elénk! Kicsit kisebb, kicsit szögletesebb, mint az előző, de golfpálya: minigolf, tizennyolc lyukkal. Hívogatónak tűnt az évente megrendezett éjszakai verseny szabályzata, miszerint minden lyuknál egy kisfröccs dukál. Nem kizárt, hogy az utolsó labdák rendre a másik golfpályán landolnak...

Balatongyörök, visszatérünk mezeidre!

A Soós-öböl,...

...ahol a paripák is vígan legelésztek.

Hatalmas pontonkikötő a strandon

És a minigolf Györök túlsó felén